< Назад

Апартаменти директно от строител Варна

Публикувано на: 05/09/2019

Мечтаете ли си за перфектният дом? 

Апартаменти директно от строител Варна - Акропол Билд - 26

Идеалното разположение, с добър изглед, свързаност с останалата част на града, а ако може и да бъде и малко по-евтино.

Голяма част от клиентите, които тръгват да избират имот започват от агенциите за недвижими имоти. От там Ви свързват с някой от „най-добрите си брокери“ и започвате да обикаляте и обикаляте по апартаменти,  някои обзаведени, други – не. А когато Ви кажат каква им е цената, обикновено започвате да търсите нещо „като за вашия джоб“ и да зачерквате от списъка с желания.

Какво, ако Ви кажем, че има начин да закупите имот, ново строителство, прясно ремонтира и с допълнителни удобства към него? 

Не, това не е шега! 

Апартаменти директно от строител Варна - Акропол Билд - 34

В тази статия ще ви дадем няколко причини поради които си заслужава да закупите апартаменти директно от строител.

Причина №1 – Цената

Не е тайна, че брокерите си начисляват добра комисионна. Обикновено имотите, които се продават чрез посредник са с надценка. 

Апартаменти директно от строител Варна - Акропол Билд - 32

Някои брокери продават обзаведени апартаменти, но без допълнителни екстри към тях като мазе, таван и/или паркинг на цената на такива със тези удобства. 

Нещата стоят малко по-различно при строителните компании. 

Апартаменти директно от строител Варна - Акропол Билд - 33
Модерен апартамент директно от стоителна компания

Вместо да вдигат цената на жилището, те имат по-голяма полза да направят отстъпка. За тях колкото по-бързо продадат даден апартамент, толкова по-бързо ще си покрият разходите. 

Апартаменти директно от строител Варна - Акропол Билд - 31

Строителят няма сметка да разделя удобствата, които се полагат към даден апартамент и да си играе да ги продава или отдава под наем отделно. 

Апартаменти директно от строител Варна - Акропол Билд - 30

Това е едно от най-големите предимства да закупите апартаменти директно от строител, защото получавате значително повече за цената, която плащате.

Апартаменти директно от строител Варна - Акропол Билд - 28

Причина №2 – Получавате цялата информация за жилището, което ще купувате

Обикновено брокерите са въоръжени с цял куп омайни думички, с които да ви представят апартамента по такъв начин, че да го закупите. 

Апартаменти директно от строител Варна - Акропол Билд - 29

Много малко от тази информация, обаче може да ви е полезна, а и често истината се извърта или спестява.

Когато закупувате апартамент директно от строител, той може да Ви разкаже надълго и нашироко за начина и материалите, с които е изградено жилището. Той ще Ви осведоми за точната му квадратура, професионалното изпълнение, качеството на строителство и много друга информация, която е от значение, когато купувате имот.

Апартаменти директно от строител Варна - Акропол Билд - 25

Нещо повече, ще научите от първо лице всичко важно за апартамента, неговите предимства, недостатъци, топлоизолация, осветеност, марки на различните използвани материали в строежа на сградата и завършека на апартаментите, както и още…

Апартаменти директно от строител Варна - Акропол Билд - 27

Причина №3 – Вие сте първият собственик на жилището

Какво по-добро от това да бъдете първият собственик на новопостроен имот.

Апартаменти директно от строител Варна - Акропол Билд - 24

Третото предимство на закупуването на апартамент директно от строител Ви гарантира, че никой друг преди вас не е имал достъп до жилището. 

Апартаменти директно от строител Варна - Акропол Билд - 23

На всички ни е известно какъв недостатък е да се закупи апартамент „на старо“, където преди Вас са се изредили собственици, чиято бройка надали някой ще ви каже с точност.  А най-големият недостатък са ремонтите в последствие, защото предишният собственик не е стопанисвал грижливо имота. Закупувайки апартамент директно от строител ще си спестите тези проблеми и ще бъдете горд първи собственик на ново жилище.

При апартамент закупен директно от строител всичко в него е ново и с години няма да Ви се налага да извършвате ремонтни дейности.

Причина №4 – Апартамент от строител – гаранция за качество

Апартаментите директно от строителна компания рядко са обзаведени, но са прясно построени. Това от своя страна може да ви спести куп последващи разходи за обновяване или каквито и да е ремонти. 

На практика апартаментите са нови и готови директно да се нанесете в тях. Остава само да ги боядисате в цвят ако желаете. 

Апартаменти директно от строител Варна - Акропол Билд - 16

Другото предимство е, че по закон строителните компании гарантират за здравината и качеството на новопостроените от тях сгради. Така, че ако закупите новопостроен апартамент директно от строител, той се ангажира в рамките на 5 години от експлоатацията на сградата да отстрани за своя сметка ако възникнат дефекти или проблеми в строителството.

Апартаменти директно от строител Варна - Акропол Билд - 15

Причина №5 – Възможност за договаряне на цената и разсрочено плащане

Както споменахме в причина 1 по-горе, всички строителни компании целят да продадат апартаментите си възможно по-бързо за да компенсират всички разходи, които са вложили. 

Това за вас е добре дошло, защото можете да се пазарите за цената, а строителя често не може да си позволи да загуби клиенти. 

Апартаменти директно от строител Варна - Акропол Билд - 11

Ето защо те са склонни да правят отстъпки за своите клиенти.

Ако закупувате апартаменти „на зелено“ директно от строител, Вие можете да се договорите на разсрочено плащане.

Апартаменти директно от строител Варна - 10

За голяма част от купувачите така е по-лесно, защото не се бъркат със значителна сума пари веднага. Това се отразява по-леко и на техният бюджет.

Причина №6 – Можете да видите някои от завършените проекти на строителя или строителната фирма

Причина 6 е повече като съвет към всички купувачи.

 Имате възможност да разгледате и другите проекти на строителната компания, не само този, който ви представят. 

Поискайте да Ви разведат, да ви обяснят за всички детайли, разгледайте как се амортизират жилищата в експлоатация на дадения строител и чак тогава вземете решение. 

Това е значително по важност предимство, защото можете да видите от първо лице как ще изглежда сградата, построена от строителя след време, дали се поддава лесно на поддръжка и сервизиране. 

Тези неща са от изключителна важност винаги, когато закупувате имот. 

Апартаменти директно от строител Варна - 3

Ако закупувате апартаменти директно от строител във Варна, потърсете в сайта на съответната строителна компания и проучете всички останали техни обекти. Извадете адрес и просто ги посетете.

Обобщено за предимствата да закупите апартаменти директно от строител

Съвет към всички купувачи на имоти е да се опитат да се свържат директно със строителя или до негова упълномощена агенция за недвижими имоти. 

Апартаменти директно от строител Варна - 2

Обикновено контакти със строителя или обозначената като официален партньор агенция можете да откриете във сайта на строителната компания.

По този начин ще достигнете до „изворчето“ на информация, а така шансът за противоречива информация, относно цени, площи и условия на сделката се свежда до минимум.

Апартаменти директно от строител Варна - 1
>