< Назад

Апартаменти Виница

Публикувано на: 20/02/2020

На около 10 км. път от центъра на град Варна е разположен китният квартал Виница. Едно прекрасно място за живеене, което таи древна и богата история, привлича хора благодарение на природните си забележителности, близостта с плажа и не на последно място спокойната атмосфера, която предлага на всички избрали да живеят на територията му.

Ето няколко причини, защо да изберете да закупите нов апартамент в квартал Виница, Варна.

Апартаменти Виница - Жилищен комплекс Виница Гардън
Апартартаменти Виница – Виница Гардън

Да започнем с малко история

Интересен факт е, че квартал Виница в миналото е бил малко селце на име Кестрич. Той е бил обитаван главно от гагаузи и по-малко от изцяло българско население. През 1934 г. селото променя своето име на Царево, малко преди да се превърне в квартал на град Варна и да се прекръсти на Виница през 1944 г.

В днешно време кварталът процъфтява и става все по-известен за тези, които търсят апартаменти Виница. Дори в момента според статистическите данни там живеят около 10 000 души.

Локализация и свързаност

Спокойната атмосфера не бива да ви плаши, защото квартал Виница, Варна предлага отлична свързаност с града. Той е разположен в непосредствена близост, на 3 километра от курорта „Св. св. Константин и Елена“ и на 10 км от най-централната точка на Морската столица. Свързан е с непрекъснати автобусни линии с централната част на града по линии № 29,№31 и № 31А.

В квартала има основно училище, което функционира още от преди годините на Освобождението. На територията му има два големи супермаркета, множество по-малки бутици, болница, детска градина, сладкарница, кафене, ресторанти, хотел, къща за гости и вила.

При среща на кмета на гр.Варна Иван Портних с граждани, представители на бизнеса и членове на Строителната камара,член на която е и Управителя на АКРОПОЛ БИЛД ЕООД е наблегнато на програмата на Общината за настоящия мандат.

Предвиден е ремонт на пътя,подход към квартала от кръстовището/разклона/ със светофарите до входа Виница.

Ремонт на пътя от централното кръстовище в квартала към комплекс “Свети Свети Константин и Елена”.

Строителство на нова спортна зала и комплекс.

Вече е основно ремонтирана и детската градина в квартала.

Забележителности

Определено няма да скучаете в квартал Виница. В непосредствена близост е курортният комплекс „Св. св. Константин и Елена“, който предлага отлична атмосфера, особено за любителите на морето и слънчевите бани.

Плажът и морето са превъзходни, но не са единственото, което ни предлага квартал Виница, Варна. На самия край на квартала се намира конна база „Виница“, която предлага страхотни преживявания за малки и големи. Базата е средно голяма и разполага с 3 конюшни, опесъчен и добре обработен терен за конна езда, както и съблекални и душове за трениращите на територията и. Чудесен начин за нови предизвикателства за вас и вашите деца, особено през пролетта и лятото. Конна база Виница предлага уроци по езда, тренировки за начинаещи и обучения за правилна грижа за конете.

Другата забележителност, която непременно трябва да се посети е скалният манастир „Аладжа“, който е разположен само на няколко километра от квартала. Представлява удивителен пещерен комплекс от манастири, изсечени в 25 метрова скала. Пещерите са разположени на няколко нива. Местността се намира в природен комплекс „Златни пясъци“, на 3 км. от курорта и предлага любопитни забележителности и уникално красива природа, идеална за разходни през свободното време.

Апартаменти Виница

Независимо какво търсите, в квартал Виница ще откриете точно това, което ви трябва. През последните години кварталът стана известен с новото си строителство и красивите жилищни сгради. Много фирми, сред които и строителна фирма Акропол Билд заложиха да строят на това красиво местенце.

На територията на Виница преобладават предимно едноетажни и двуетажни постройки, с дворно пространство около тях. Не са малко и жилищните комплекси, които привличат все повече млади семейства и двойки, готови да се отдадат на щастлив и спокоен семеен живот.

Може би точно това, което търсите е Виница Гардън – новопостроен затворен жилищен комплекс, разположен в непосредствена близост до к.к. „Св. св. Константин и Елена“, далече от градския шум, автомобилният трафик, замърсяванията и глъчката. Той предоставя уникална възможност за тези от вас, които търсят апартамент сред спокойна и сигурна атмосфера.

Затворен жилищен комплекс Виница Гардън

Уникалната архитектура на Виница Гардън е това, което привлича вниманието отдалеч, но неговата сигурност, разположение, свързаност и приятна атмосфера са това, което ще ви накара да останете там за по-дълго.

Жилищен комплекс Виница Гардън включва общо три сгради с общо 67 апартамента, които са с перфектно изложение на юг, изток и запад. Уникалното на сградите е тяхната стъпаловидна фасада, разкриваща спираща дъха гледка към Черно море от голяма част от апартаментите.

Живущите в затворен жилищен комплекс Виница Гардън могат да се възползват от изградените подземни и надземни паркоместа. В комплекса има място за отдих с озеленена площ, детска площадка и механичен шадраван, осигуряващи щастливи и спокойни мигове със семейството и приятелите.

Виница Гардън е затворен жилищен комплекс, което означава максимална сигурност за вас и цялото ви семейство. Достъпът се осъществява чрез контролен пункт и специални карти, които са дават само на живущите в комплекса. Около сградите и озеленените площи не се развиват високи скорости, което защитава играещите ви деца и домашни любимци от непредвидимостта на шофьорите и трафика от автомобили.

Затворен жилищен комплекс Виница Гардън, разположен в квартал Виница, Варна предоставя уникален дизайн, спокойна и безопасна атмосфера, както и възможността да се порадвате на един от най-красивите квартали на Морската столица. Този, който крие интересна и богата история, заобиколен е с красиви забележителности и предлага отлична свързаност с центъра и топ курортите в близост. Изберете апартаменти Виница и няма да сбъркате!

>