Жилищна сграда с магазини ул.”Константин Величков „ №45

Сградата е изпълнена по монолитен способ.Системата е смесена:скелетно-гредова и безгредова.

Строителството започва през 2006г. и завършва 2008г.Сградата се отличава с богата каменна орнаментика,характерна за луксозното строителство на Стара Западна Европа и Средиземноморските страни имащи особен афинитет към използването на камъка.

Две статуи от гръцката митология са монтирани на фасадата върху собствени пиедестали и вечерно време са галени от дискретната светлина на фасадното осветление.

В сградата са изградени по време на строителството извън задължителните по проект  допълнително инсталации за климатизация на всички апартаменти включващи фреонови пътища,кабели за управление между вътрешно и външно тяло,захранващи проводници,носещи стойки,кондензни пътища свързани с канализацията на сградата.Тези инсталации са вградени в стените на сградата.Местата за монтаж на компресорите е подбран така,че да не се нарушава Архитектурния облик на сградата.

Вътрешните парапети на сградата са изпълнени с елементи от ковано желязо с боя „стара мед” .Същите предизвикват силно положително естетическо чувство на лукс,непреходност на дизайна и изключителна трайност във времето.

Настилките в стълбищната клеткка са каменни.

Всички асансьорни врати са облечени с каменни фризове и са запазени от естествени обрушвания.

Към Street view

Жилищна сграда с магазини Ул.”Константин Величков„ №45

5 (100%) 1 vote