Строителство Варна – Алтернативни методи в строителството

Важността на използването на дневна светлина по най-добрия начин в строителството!

Строителство от строителна компания Акропол Билд Варна

 Структурирането на сградите от строителните фирми по начин, позволяващ използване на повече естествена светлина е наложено поради многото естетични и здравни облаги. Учените от Lighting Research Center ( Център за изследване на осветяването) в Ню Йорк отчитат, че пространствата в строителството, създадени по правилен начин за да се използва естествената дневна светлина максимално, осигуряват на своите обитатели повече продуктивност и комфорт и стимулират менталната и визуалната стимулация, нужна на човек за поддържане на жизнения му ритъм.

Строителство Варна от Строителна фирма Акропол Билд

Човек е пригоден към цикличния ритъм: ден-нощ. За това спим предимно през нощта и за това е важно да използваме дневната светлина максимално. Излагането на слънчевото осветление е ключ към хармонизиране на тялото с тези процеси. В съвременното индустриално общество се наблюдава често грубо нарушаване на тази система. Липсата на дневна светлина в тъмни апартаменти, офиси и др. ни прави по- податливи на депресии и довежда до изтощеност, проблеми с концентрацията, съня и др. И обратно, правилното използване на естествената светлина в строителсвото може да увеличи продуктивността, концентрацията и дори настроението на човека, както и да намали риска от проблеми със зрението, които често се появават поради работа на слаба или смесена светлина. Също така увеличеното използване на дневна светлина в помещенията би довело до значително спестяване на електричество. Според изследвания над 20 процента от консумацията на ток в България се дължат на осветяването на сградите. Пространствата, в които се използва естествена светлина могат да намалят потреблението на ток с до 60%. Въпреки това прекаленото осветяване може да има и лоши страни. Агресивния осветителен дизайн може да навреди на обитателите на стаята. За това трябва да се внимава с прекомерното използване на светлината и да се доверим на професионализма на строителната фирма, към която сме се обърнали за създаване на бъдещото ни жилище.

Вашата оценка

Summary
Строителство Варна - Алтернативни методи в строителството
Article Name
Строителство Варна – Алтернативни методи в строителството
Description
Алтернативни методи в строителството от строителна фирма Акропол – строителство Варна. Използване на дневната светлина по-най добрия начин в строителството!
Author
Publisher Name
Acropol Build
Publisher Logo

2
  Related Posts
 • No related posts found.

Comments

 1. Петко и Таня Недеви  юни 28, 2016

  Много интересно.

  reply
 2. Димитър  септември 17, 2016

  Изключителено съм доволен от строителна компания Акропол Билд :)

  reply

Add a Comment


fifteen − four =